keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Valekristitty

Valekristitty on henkilö, joka väittää olevansa kristitty, muttei ole. Simple. Siinä missä valelääkäri menee aidosta valkotakista, valekristittykin näyttää ulkoa päin aivan tavalliselta kristityltä, mutta todellista virkaa, tai paikkaa Jumalan valtakunnassa, hänellä ei ole.

Tottakai jokainen kristitty on syntiä tehnyt (Room. 3:23), mutta kenenkään kristityn ei tule tieten tahtoen elää synnissä (Kol. 3:5; Room. 6:13). Valekristityllä tarkoitan juuri tälläista henkilöä joka ei välitä Jumalan käskyistä ja kehoituksista, vaan pitää kiinni syntisestä elämästään. Kristitty voi siis langeta syntiin, mutta ei vaeltaa synnissä. Kun oikea kristitty tekee syntiä, hän tunnustaa sen Jumalalle ja sanoo itsensä irti siitä, eikä enää tahdo sitä tehdä uudestaan. Kirjoitan tästä itsestäänselvyydestä, koska olen nähnyt aivan liikaa "kristittyjä", jotka elävät tismalleen samalla tavalla kuin ei-kristityt, ja näin pilkkaavat Jumalaa.

Olen nimittäin tässä hiljattain kuullut puhuttavan mitä ihmeellisimmistä kristityistä. On kristittyjä muslimeja (Chrislam), kristittyjä spiritismin harrastajia, kristittyjä hinduja ja nyt viimeisimpänä täällä Suomessa myös kristittyjä homosuhteessa eläjiä. Kylläpä meitä kristittyjä on moneksi! Kaikki edellä maitsemani ryhmät voivat väittää olevansa kristittyjä, mutta todellisuudessa he eivät sitä ole; he ovat valekristittyjä.

Kristinuskon keskeisin henkilö on Jeesus Kristus. Hänen ympärilleen on rakentunut koko kristillinen tunnustus, ja Hänestä kumpuaa kristityn identiteetti. Kuunnellaan siis, mitä Hänellä on sanottavanaan oikeasta kristitystä:

"Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon." (Matt. 7:21)

Jeesus sanoi, että jokainen joka tekee Jumalan tahdon, pääsee taivasten valtakuntaan, eikä siis pelkkä näennäinen kristillisyys riitä. Meidän kristittyjen tulisi tietää, mikä tämä Jumalan tahto elämässämme on. Se tulee esille joka puolella Raamattua erittäin selvästi, eikä siitä periaatteessa pitäisi olla mitään epäilystä. Mielestäni Johannes Kastaja ilmaisi asian harvinaisen napakasti: "Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy!" Ensinnäkin hän tarkoitti, että ihmisen pitäisi tunnustaa syntinsä Jumalalle ja kääntyä niistä pois. Lisäksi hän alleviivasi, että Jumalan tahto on, että kristitty alkaa elää uutta elämää, eikä enää jatkaisi vanhoja syntisiä tapoja. Jumalan suunnitelma on siis vanhurskautus eli syntiemme anteeksi antaminen ja pyhitys eli Kristuksen kaltaisuuteen kasvaminen ja Jumalaan tutustuminen läheisesti.

"Haudatkaa siis se, mikä teissä on maallista: siveettömyys, saastaisuus, intohimot, pahat halut ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta." (Kol. 3:5)

Eräs valtava harhaoppi on saanut eksytettyä monia uskovia Suomessa. Tämä harhaoppi kuuluu seuraavasti: "Jumala on luonut sinut sellaiseksi kuin olet. Ole kiitollinen siitä, äläkä pyri muuttumaan erilaseksi." Mitä potaskaa! Toki Jumala on luonut sinut ja minut, mutta emme ole sitä miksi Jumala on meidät alunperin tarkoittanut, koska Aadam lankesi, kuten tiedät. Olemme langenneita ihmisiä vailla Jumalan kirkkautta, eikä meissä itsessämme, eli meidän langenneessa luonnossamme, ole mitään hyvää. Tarvitsemme sekä syntiemme sovitusta, että Pyhän Hengen aikaan saamaa työtä koko olemuksessamme. Minä en ainakaan edes halua jäädä tälläiseksi!

Kutsun yllä mainittua harhaoppia apatiaharhaksi, koska se tekee uskovista apaattisia, sillä he eivät koe tarpeelliseksi kilvoitella uskon elämässään eivätkä etsiä Jumalan tahtoa, vaan tyytyvät siihen mitä heillä on. Kuitenkin Raamattu on hyvin selkeä siinä, että meidän Kristukseen uskovien tulee elää uutta elämää jättäen kaikki entiset, synnilliset tavat taaksemme.

"Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista" (Matt. 6:24)


Vaelsitpa siis ennen uskoon tuloasi missä tahansa synnissä (epäjumalanpalveluksessa, aviorikoksessa, homosuhteessa, väkivallassa, valehtelussa yms.), on sinun nyt jätettävä entinen elämäsi ristinpuulle ja alettava elää uutta elämää Kristuksen armossa. Tätä ei ihmisvoimin voi saada aikaan, vaan tarvitsemme uuteen elämäämme Pyhän Hengen voimaa ja Jumalan Sanan eli Raamatun ohjausta. 



"-- pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, 

katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään." (Hepr. 12:1-2)

2 kommenttia:

  1. Hei Jaakko, on helppo nimitellä kyllä sitä näppäriä sanakäänteitä on mukava kirjoitella. Nyt on ihan oikein tosi paljon kaikkea valheellista ja väärää. itse kuitenkin ihannoit esim. Tarua sormusten herrasta, joka erään blogin mukaan kuvaa seuraavaa: Tolkienin tarinan ytimessä on kertomus kovin erilaisista ja siis monikulttuurisista kansoista, jotka kiistelevät keskenään, kantavat vanhoja historiallisia kaunoja, suhtautuvat epäluulolla toistensa etnisiin erityispiirteisiin (ihmiset, haltiat, kääpiöt, hobitit), mutta pystyvät kuitenkin tosipaikan tullen yhteistyöhön yhteistä vihollista, mustaa ruhtinasta vastaan. Mordor sen sijaan edustaa totalitaristista monokulttuuria, joka ei anna sijaa vapaille kansoille eikä monimuotoisuudelle. Sen tavoitteena on maailman alistaminen yhden johtajan alaisuuteen.

    Toinen erittäin epäfasistinen piirre Tarussa on se, että suuri tehtävä jätetään loppujen lopuksi kansoista vähäpätöisimmälle, hobiteille, joiden hyveellinen edustaja kykenee tehtävän suorittamiseen juuri siksi, että häneltä puuttuvat kaikkia muita vaivaavat vallanhimo ja ahneus, jotka tuhosivat muiden sormusten kantajat.

    Tolkien tuskin on hautonut erityisen turkkilaisvastaista kaunaa, koska sen verran paljon hän on antanut turkin kielen ja turkkilaisen mytologian piirteitä haltioilleen. On kuitenkin huomioitava, että Tolkienin omaa elinaikaa hallitsi Atatürkin sekularistinen optimismi. Mahdin haamu oli haihtunut jo brittiläisistäkin mielistä eikä kukaan odotellut uutta kalifaattia nielaisemaan Eurooppaan.

    Jaakko, jos sinä olet oikea uudestisyntynyt kristitty vie eteenpäin hyvää sanomaa ja rakkauden asiaa. Tosia arvostelemalla tulet itsekin surulliseksi. - Siunausta sinulle kamppailuissasi. Kyllä Herra omistaan huolta pitää!

    VastaaPoista